7 vuotta helvetissä – osa 4

Trigger warning / varoitus – seuraava teksti sisältää kuvaelmia viiltelystä, raiskauksista, abortista, kuolemasta sekä itsemurhasta.

 

Ero oli yllättävän, pelottavan helppo, se nauroi et ei ihme jos jätän, mutta ”ihmiset ei olis sulle niin hirveitä josset sä olis niille liian kiltti”.
Eli tämä monen vuoden kärsimys oli mun oma vika. Hänen ei ollenkaan tarvinnut miettiä, mitä oli tehnyt, kuinka oli toista satuttanut. Seuraavaksi se totesi että varmaan saatan olla niin traumatisoitunut etten halua seurustella vähään aikaan – mutta heti seuraava lause oli kuinka se tuntee ”mukavia poikia” joille se voisi mut esitellä. Ja lopuksi sen oma toiveikas, ”ehkä me palataan vielä yhteen ku sä rauhotut”.

touch_burns

Kyyti oli pitkä ja villi, ja tavallaan se meni pahemmaksi kun jätin sen. Se jatkoi erinäisien tekosyiden varjolla takaisin tulemista, vonkaamista, koetti uhkailla, kerjätä, romantisoida (”mä tiedät et meidät on luotu toisillemme”), jne, kaikkea maan ja taivaan välillä saamaan mut takasin. En halunnut enkä uskonut paluuseen, mutta kysyin: jos ihan oikeasti rakastit, miksi?
Miksi kohtelit mua näin?

Vastaus: en mä kai koskaan pysähtyny miettii et miltä susta tuntuu.

En tänäkään päivänä tiedä mitä tuntea, että vietin seitsemän vuotta tyypin kanssa, joka ei koskaan ajatellut miltä musta tuntuu.
Ja vielä vuosienkin jälkeen, toisinaan se tulee laittamaan viestejä mulle tai läheisilleni ja yrittää käskeä mua etten saa puhua raiskaajista tai raiskaamisista etten pilaa sen elämää, tai muuten vaan ottaa yhteyttä et mitä mulle kuuluu.
Eikä se vieläkään usko että kärsin ollenkaan, koska sillä itellään oli seitsemän mukavaa vuotta täyspalvelu-lelunsa kanssa. Monet on sanoneet et jos siltä kysytään, mä vaan menin hulluks yks päivä ilman mitään varotusta.

Olen vetänyt välit poikki täysin. Jossei se seitsemän vuoden aikana osannut kuunnella, en usko että se ykskaks oppii sitä nytkään.

youhelditall

Parantuminen ja itseni löytäminen on vienyt vuosia, enkä usko että voin vieläkään täysin hyvin. En tiedä voinko koskaan.

En osaa sanoa, kammoksunko seksiä ja lastenhankintaa pahoinpitelyn takia, vai enkö koskaan ollut luotu näitä varten. Tiedän vain, että kumpikaan ei minua erityisemmin houkuta.
Kammoksun salaisuuksia ja pahojen puolien peittelyä, mikä johtaa siihen, ettei kovin moni halua olla ystäväni – olen liian avoin, en kykene pitämään salasuuksia.
Kärsin hirveistä henkisistä romahduksista, jotka pitävät minut visusti kotona piilossa kaikelta ja kaikilta, kunnes uskallan taas.
Viiltelyn onnistuin lopettamaan, mutta sekin vei aikaa… ja arvet ovat jääneet muistuttamaan, kuinka paljon olen itseäni vihannut, koska koetin elää niin kuin toinen mut määritteli.

Koitan kumminkin ajatella, että tulin vahvempana ja viisaampana ulos.
Kukaan ei enää määrittele mulle, miltä musta tuntuu, mitä minä haluan, tai kuka mä oon, ja mihin minä suostun.
Eikä kenenkään pitäisi antaa itseään toisen haltuun näin, ihan sama kuinka rakas tyyppi se sulle on.

Jos näet itsesi tai läheisesi tekstissäni, suosittelen lukemaan Mielenterveyden keskusliiton määritelmän henkisestä ja fyysisestä väkivallasta: http://mtkl.fi/tietoa-mielenterveydesta/aikuisille/henkinen-ja-fyysinen-vakivalta/

ja olemaan hellä, valmis kuuntelemaan ja tukemaan itseäsi tai ystävääsi matkallasi johonkin parempaan.
Koska usko pois, kyllä se menee paremmaksi, siellä on oikeasti se ns. prinssi Uljas jossakin meille kaikille. 
Eikä se välttämättä oo joku prinssi hevosen selässä – se voi olla oma rauha unelmaduunin parissa, polyamoorinen suhde, ottolapsi, ulkomaille muutto – kuka mä oon määrittelemään sun onnea? ♥

Teksti ja kuvitus: Memokkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s