Työttömyys ja masennus – osa 5

Videosarja on kuvattu, kun yritin yksittäisenä kansalaisena selvittää uuden lakimuutoksen tuomia ongelmia itsensä työllistävän taiteilijan elämään. Videoista ilmenee, että vaatii kohtuutonta työtä ja lähes lakimiehen koulutusta jotta voi selvittää oman asemansa te-palveluiden silmissä, kun he eivät sitä lakimuutoksen tultua tienneet itsekään. Itsensä yhdellä keikalla työllistävä on nyt yrittäjä. ”Ei ole todellista?? Mihin kaikkialle tämä vaikuttaa ja jäänkö tyhjän päälle ilman viimesijaisia etuuksia…?!?”, mietin kauhuissani ja jatkoin soittorinkiä ympäri Suomen virastojen. ”Tehdäänkö nyt jokaisesta pikkukeikan vastaanottavasta yrittäjä?!? Ei voi olla…”

Kyllä tehdään. Yrittäjyyden sivu- tai päätoimisuus sitten riippuu virkailijan päivästä. Eli eipä yritetäkään enää yhtään mitään. Jälkeenpäin on ilmennyt, että päätoimisuudeksi on te-toimistossa laskettu joku hassu 100€ keikka joka tarkoittaa että tiput kaikilta edellämainituilta viimeisiltä oljenkorsilta. Masentuneelle tai ongelmaiselle luultavasti riittäisi ensimmäinen kymmenen sekuntia näistä puhelusta. Videoillani tuon esiin millaista byrokratiarumbaa lähes jokainen työtön joutuu käymään läpi jatkuvasti. Jos huonossa kunnossa oleva ihminen hädintuskin jaksaa hoitaa itseään, nousta sängystä, valmistaa ruokaa ja itku tulee sukan tippumisesta lattialle, niin miten voit olla henkisesti valmis tällaiseen höykytykseen virastojen taholta?

Videot ja teksti: Minna Esantytär

2 kommenttia artikkeliin ”Työttömyys ja masennus – osa 5

  1. Ei ole sellaista virastoa, jossa ajateltaisiin asiakkaan parasta. Ehkäpä virkamiehet ovat itsekin pulassa pykäläviidakossa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s